Retourzendingen

Je hebt een bedenktijd van 14 dagen.
De retourkosten voor eigen rekening.

  • Retouren aanmelden kan via hier.  

Per post
Stuur je jouw bestelling per post aan ons terug? Dan krijg je het aankoopbedrag altijd terug op dezelfde manier waarop je dit bedrag hebt betaald. Je ontvangt het aankoopbedrag binnen een week na de herroeping retour.

Wanneer ontvang ik het bedrag van mijn retourzending?
Nadat de retourzending is goedgekeurd, ontvang je een mail waarin wordt bevestigd dat het bedrag binnen een week op je rekening wordt overgemaakt. Het terugstorten op een creditcard en/of Paypal-rekening is altijd afhankelijk van je bank.

Wat moet ik doen als het teruggestorte bedrag onjuist is?
Neem contact op met onze klantenservice en we zullen het probleem zo snel mogelijk oplossen.

Retouropties

Retourneren kan via PostNL of DHL ServicePoint. 

Herroepingsrecht

Je hebt altijd het recht om de koopovereenkomst, zonder opgaaf van redenen, binnen 14 dagen te herroepen. De herroepingsperiode begint vanaf de dag dat het laatste artikel van je bestelling is bezorgd. De meest eenvoudige manier om van je herroepingsrecht gebruik te maken, is door je retour aan te melden via het retour portal via deze link.

Je kunt ons ook binnen de annuleringsperiode schriftelijk op de hoogte stellen dat je jouw annuleringsrecht wilt uitoefenen. Neem dan contact op met de Klantenservice.

Hiervoor kan je het, de door de consumentenbond aanbevolen, modelformulier voor herroeping gebruiken. Via dit formulier maak je het aan CHIIMERA kenbaar dat je gebruik wil maken van het herroepingsrecht.

Gevolgen van de herroeping
Wij restitueren alle betalingen die wij van je hebben ontvangen, inclusief de standaard verzendkosten zo snel mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen vanaf de dag dat we je besluit om de koopovereenkomst te ontbinden hebben ontvangen. Voor de terugbetaling maken wij gebruik van dezelfde betalingswijze als waarmee jij je bestelling hebt betaald. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. We kunnen een restitutie achterhouden totdat we de artikelen retour hebben ontvangen of totdat je het bewijs hebt geleverd dat de goederen zijn geretourneerd, afhankelijk van wat het eerst plaatsvindt.

Je dient de artikelen zonder onnodige vertragingen aan ons te retourneren en in ieder geval niet later dan 14 dagen vanaf de dag waarop je ons informeert dat je de koopovereenkomst wilt herroepen. Al onze pakketten bevatten een retouradreslabel dat je kunt gebruiken om artikelen retour te sturen. Voor het retourneren van artikelen berekenen wij € 6,00. Uiteraard kan je de producten ook via een andere vervoerder of manier retourneren. Je moet dan wel zelf de volledige kosten voor de retournering voldoen.

Je bent alleen aansprakelijk voor een waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het anders handelen dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Ruilen

Ruilen kan alleen d.m.v. het product te retourneren.

Garantie

Met een kwaliteitscontrole voorafgaand aan de verzending proberen we dit te voorkomen. Als je onverhoopt toch een kapot of verkleurd product van ons hebt ontvangen, neem dan gelijk contact op met onze klantenservice. Dan zorgen we voor een passende oplossing. Je ontvangt op al jouw aankopen de wettelijke garantie. Aan de wettelijke garantie is geen vaste termijn gekoppeld, dit verschilt namelijk per product. Dat wil zeggen dat een product moet voldoen aan wat je als consument in alle redelijkheid van het product mag verwachten.

Note: Om hygiënische redenen is het niet mogelijk om panty’s, sokken, lingerie, oorbellen, zwemkleding, haarbanden en andere haaraccessoires te retourneren of te ruilen.

Voor onze retourvoorwaarden klik hier.